loading...
 
Siapa yang pernah rasa kek ini? Ada yang menggelarnya kek Bunga Rampai atau Kek Kelapa. Walau apapun gelarannya, di dalamnya kek ini diletakkan kelapa. Tambah sedap bila kelapa parut yang digunakan ini disangai. Bau aroma kek ini ketika dibakar memang semerbak harum.
loading...
 
Kek Kelapa/Kek Bunga Rampai
 
 
Bahan-bahan:
 
Marjerin 1 cawan*
Telo 4 biji*
Ovalet 1 sudu*
Susu pekat 2 sudu*
Gula 1 cawan (x nk mnis bleh kurangkn)*
Esen vanila*
Tepung gandum 2 cawan (ayak)
Baking powder(ayak)
Kelapa kering 2 cawan 
Pewarna ikut suke. Saya guna 
kelapa parut disangai. Bahagi 3.Warnakan hijau, merah,kuning. Tak ada 
warna merah letak warna pink.
 
loading...
 
Cara memasak:
 
Pukul semua yg bertanda* dh kembang masukkan tepung gandum dengan baking powder tadi ckit2,

 
las sekali letak kelapa kering yg dh di 
warnakan jangan di pukul hanya gaul pakai senduk sahaja gaul sampai 
rata,bakar kek suhu 170°c 60 minit sekian terima kasih


Kredit resipi: Badariah Abdrahman
NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
Kek Marble Pandan Gebu
Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.
 

 
 
 
