Resepi Manisan Coklat Mentega Kacang

Resepi Manisan Coklat Mentega Kacang

loading...

Resepi Manisan Coklat Mentega Kacang

Resepi Manisan Coklat Mentega Kacang

 

Raya nanti boleh buat ni😇😇..


loading...


●1 cawan butter
●1/2 cawan madu
●1 1/2 cawan peanut butter
●400gm susu pekat
●300gm dark chocolate (unsweetened)


loading...








1. Sediakan loyang 9×9" dan lapis keseluruhan dalam loyang menggunakan baking paper.
2.Menggunakan api yang kecil masukkan butter dan madu kedalam kuali, kacau hingga sebati lalu masukkan peanut butter, kacau lagi hingga smooth and pourable texture(mengental/likat) lalu masukkan kedalam acuan tadi ketepikan dan biar sejuk.
3. Sekarang buat bahagian coklat pula, menggunakan api yang kecil masukkan susu pekat dan dark chocolate ke dalam saucepan lalu kacau hingga coklat mencair setelah siap tuang atas peanut butter tadi.
4. Masukkan kedalam fridge dan biarkan membeku. Bolehlah potong dan hidangkan.
 
Kredit Resepi : jejaka brownie


NAK RESIPI LAIN? Klik sini:

Resepi Agar-Agar Santan Gula Melaka (Resepi Tular!) 


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.
________________________________________________________
Untuk dapatkan tips, petua dan masakan kegemaran dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami: